Hongaren moeten op zoek naar nieuwe bondscoach

20 juli 2015, 18:05

Pál Dardai maakt de kwalificatiereeks naar het EK van 2016 niet af. Hij combineerde zijn werk als coach van Hertha BSC met een baan als bondscoach van Hongarije, maar moet die tweede job laten vallen. Dat gebeurt op aandringen van Hertha, dat van Dardai verwacht dat hij zich volledig richt op zijn werk in Berlijn.

Dardai werd in september aangesteld als bondscoach van Hongarije. Na het ontslag van Jos Luhukay werd de Hongaar in februari op interim-basis hoofdtrainer van Hertha, eind mei tekende hij een nieuw contract bij de ploeg uit Berlijn. Afgesproken is nu dat Dardai vertrekt bij de nationale ploeg. Dat is nodig, vindt men bij Hertha. "Ik accepteer en respecteer deze beslissing van Hertha BSC. Het is goed dat er nu duidelijkheid is. Ik heb al mijn energie nodig om een mooi seizoen te draaien met Hertha", zegt hij in de Berliner Morgenpost.

Hongarije presteert prima in de kwalificatiecyclus naar het Europees kampioenschap van volgend jaar. Het staat derde in Groep F en de achterstand op koploper Roemenië bedraagt slechts drie punten. De nummers één en twee van de groep plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, de nummer drie moet een play-off spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen