Twente met 1,65 meter lange spits: "Kan veranderen"

20 juli 2015, 09:53

Na het vertrek van Luc Castaignos is het de vraag wie er het komend seizoen in de spitspositie geposteerd zal worden bij FC Twente. In de oefencampagne krijgt Shadrach Eghan de kans als 'nummer negen'. Opvallend, aangezien de Ghanees slechts 1,65 meter groot is.

"Shadrach Eghan is op dit moment de eerste spits", laat coach Alfred Schreuder optekenen in het Algemeen Dagblad. "Maar die situatie kan met de komst van Jesús Corona wel veranderen", voegde hij toe. Bij Twente wachten ze namelijk nog op de terugkeer van Corona, die met Mexico de halve finale van de Gold Cup heeft bereikt. Het is niet duidelijk of hij de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen zal halen.

Daarom fungeert Eghan tot dusver als centrumspits. In de voorbereiding weet hij het net makkelijk te vinden, maar tegen betere tegenstanders zal naar voren komen dat hij meer een middenvelder is. "Hij is meer een voorbereider", zegt Schreuder dan ook. "Hij komt in de bal en dan moeten de spelers om hem heen in beweging zijn en voor de diepte zorgen", aldus de Twente-coach.

Ondertussen hoopt Schreuder dat Jari Oosterwijk zich goed zal ontwikkelen. De jonge spits maakte vorig seizoen zestien doelpunten voor Jong Twente in de Jupiler League. "Jari ontwikkelt zich goed, maar hij is er nu nog niet klaar voor", vindt Schreuder.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen