Dempsey gidst Team USA naar halve finale Gold Cup

19 juli 2015, 09:11   Bijgewerkt: 19 juli 2015, 09:19

In aanloop naar het toernooi om de Gold Cup ging het in de Verenigde Staten veelvuldig over Clint Dempsey. De 32-jarige aanvaller ging tijdens een bekerduel helemaal door het lint en dat kostte hem onder meer het aanvoerderschap bij de nationale ploeg en een schorsing. Hij werd echter wel opgenomen in de selectie voor de Gold Cup en dat blijkt een goede keuze te zijn geweest.

Dempsey is in het toernooi namelijk de grote man bij Team USA. Hij was tot op heden al meerdere keren belangrijk voor de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann en liet zich in de nacht van zaterdag op zondag ook weer gelden. Onder aanvoering van de ervaren aanvaller wist het gastland tegenstander Cuba te verpulveren (6-0), waarmee de halve finale bereikt werd.

Door het verscheuren van een scheidsrechtersboekje en de daaruit voortvloeiende schorsing was Dempsey voor het toernooi het gespreksonderwerp van de dag, nu is hij dat vanwege zijn prestaties. In de vierde minuut was hij al trefzeker met een fraaie kopbal (1-0), later maakte hij een penalty à la Panenka (5-0) en hij maakte zijn hattrick compleet met een uiterste krachtsinspanning (6-0). In de Gold Cup heeft hij nu zes treffers gemaakt.

AZ-spits Aron Jóhannsson deed ook een duit in het zakje bij de Amerikanen, waarvoor ook Gyasi Zardes en Omar Gonzalez trefzeker waren. In de halve finale stuiten de VS op Jamaica, dat Haiti met 1-0 versloeg.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen