FIFA neemt het op voor gediscrimineerde Frimpong

Ger
18 juli 2015, 14:01

De FIFA heeft de Russische voetbalbond om opheldering gevraagd over het racistische incident tijdens het competitieduel tussen Spartak Moskou en Ufa. Supporters van de thuisclub scholden de Ghanees Emmanuel Frimpong uit voor aap en maakten oerwoudgeluiden.

"We hebben recentelijk onze strijd tegen discriminatie opgeschroefd, met de introductie van een nieuw systeem dat racisme moet monitoren voor de kwalificaties voor het WK in 2018", aldus een verklaring van de mondiale voetbalbond. "We zijn van mening dat het organiseren van een WK een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt als het gaat om het uitbannen van racisme."

Frimpong stak naar aanleiding van de misdragingen van de Spartak-supporters zijn middelvinger op naar het publiek. Dat kwam de middenvelder op een rode kaart te staan. "Ik krijg een straf omdat ik word uitgescholden en gediscrimineerd. Toch gaan we een WK houden in dit land, waar straks Afrikanen komen voetballen?", vroeg hij zich na de wedstrijd hardop af op Twitter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen