Oranje O19 redt het niet: "Teleurstelling overheerst"

13 juli 2015, 23:33

Oranje O19 moest vanavond (maandag) winnen van Spanje op het EK Onder-19, maar het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor zijn de Nederlandse talenten uitgespeeld op het Europees kampioenschap. Dit tot teleurstelling van coach Aron Winter, die zag dat zijn team net tekort kwam om de halve finale te bereiken.

Nederland, Spanje, Duitsland en Rusland eindigden allemaal met vier punten in Groep B, maar door het mindere doelsaldo van Oranje is de equipe van Winter uitgeschakeld. "We waren erg dicht bij een plek in de halve finale", reageert de coach bij Ons Oranje. "Spanje was in de eerste helft de betere, maar net als in de wedstrijd tegen Duitsland kwamen we de tweede helft beter in het spel, lieten we meer van onszelf zien en had er wellicht meer in gezeten. Al met al ben ik er van overtuigd dat de jongens belangrijke ervaring hebben opgedaan voor de rest van hun carrière, maar voor nu overheerst uiteraard de teleurstelling. We zijn immers aan dit toernooi begonnen om zo ver mogelijk te komen en te spelen voor de winst."

Pelle van Amersfoort scoorde de enige treffer tegen Spanje. De spits van sc Heerenveen scoorde tegen Rusland in het eerste groepsduel ook al en heeft daardoor de volledige Nederlandse productie op het EK voor zijn rekening genomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen