Zwolle gelijk tegen EL-finalist, ADO buigt voor Hasselbaink

11 juli 2015, 19:35

PEC Zwolle heeft in de aanloop naar het nieuwe seizoen een mooi resultaat neergezet. De houder van de Johan Cruijff Schaal hield zaterdag het Oekraïense Dnjepr, afgelopen jaargang runner-up in de Europa League, op een 2-2 gelijkspel.

Drost zette PEC Zwolle in de negende minuut op voorsprong door toe te slaan in de rebound. Twintig minuten later moest Dnjepr verder met tien man, nadat Matheus rood had gekregen voor het geven van een klap aan Van Hintum. Daarna speelden strafschoppen een grote rol. Op slag van rust zette Kalinic het Dnjepr-tiental vanaf elf meter op 1-1, vier minuten na de doelwissel nam PEC Zwolle weer de leiding door een benutte penalty van Veldwijk. Na hands van Van Polen kreeg Dnjepr in de 62ste minuut opnieuw een strafschop, die Seleznyov binnen trapte en daarmee de eindstand op 2-2 bepaalde.

ADO Den Haag boog met 1-0 voor de Engelse derdeklasser Burton Albion, de ploeg van Jimmy Floyd Hasselbaink. Een goal van Naylor in de 43ste minuut bleek beslissend. ADO-keeper Hansen wist in eerste instantie nog te redden, maar de afvallende bal was voor Naylor en die passeerde de Deense sluitpost alsnog.

Promovendus De Graafschap ging eveneens onderuit, de Duitse derdedivisionist Preussen Münster won met 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen