Van Gaal bevestigt komst Darmian naar Manchester

10 juli 2015, 16:34

Louis van Gaal krijgt er bij Manchester United een optie voor de defensie bij. De Engelse topclub is met Torino rond over de transfer van Matteo Darmian, de Italiaan komt naar Old Trafford voor een medische keuring. Dat heeft Van Gaal vrijdag bevestigd. Als de medische check geen problemen aan het licht brengt, kan de 25-jarige vleugelverdediger zijn handtekening onder een meerjarig contract zetten.

Volgens diverse media betaalt Manchester United zo'n achttien miljoen euro voor Darmian. Dit bedrag kan, dankzij bonussen, de komende jaren nog met maximaal twee miljoen euro oplopen. Darmian speelde sinds 2011 voor Torino, daarvoor stond hij onder contract bij Palermo, Padova en AC Milan. Hij debuteerde in mei 2014 in de nationale ploeg en behoorde tot de Italiaanse selectie voor het wereldkampioenschap in Brazilië. De verdediger kwam tijdens dit toernooi tijdens alle drie de groepswedstrijden van Italië in actie.

Darmian kan links en rechts achterin uit de voeten, al gaat zijn voorkeur uit naar de rechterkant. Hij wordt de tweede grote aankoop van Manchester United deze zomer, na Memphis Depay van PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen