Fenerbahçe bevestigt gesprekken over Van Persie

Fenerbahçe bevestigt gesprekken over Van Persie

9 juli 2015 – De geruchten over een transfer van Robin van Persie naar Turkije werden al steeds hardnekkiger en een overstap van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal naar de Süper Lig komt steeds dichterbij. Fenerbahçe heeft namelijk via de officiële clubkanalen bevestigd dat het met Manchester United praat over een overgang van de aanvoerder van Oranje.

Steeds meer komt de transfer van Van Persie naar Fenerbahçe in het zicht. Afgelopen weekend werd al gesproken over een persoonlijk akkoord van onze landgenoot met de Turkse topclub en diverse media brachten eerder op deze donderdag al naar buiten dat de 31-jarige Nederlander al deels medisch gekeurd zou zijn bij de Turkse voetbalgrootmacht. Deze berichten worden nog niet bevestigd door Fenerbahçe, maar alles wijst erop dat Van Persie zijn carrière zal vervolgen in het Sükrü Saracoglustadion.

Met de transfer van de Nederlander lijkt een bedrag van 6 miljoen euro gemoeid te zijn. Van Persie gaat naar verluidt voor drie seizoenen tekenen bij Fenerbahçe, waar hij tot de grootverdieners gaat behoren. De Turkse club wist eerder al Nani, die ook van Man United overkwam, vast te leggen.

Van Persie staat nog één seizoen, tot de zomer van 2016 dus, onder contract bij Man United. De captain van Oranje werd medio 2012 gepresenteerd op Old Trafford, na een aantal uitstekende jaren bij Arsenal. In zijn eerste jaar in Manchester maakte Van Persie 26 doelpunten. De prestaties in het seizoen 2012/2013 wist hij daarna echter niet meer te evenaren.

Voor Fenerbahçe is het, als beursgenoteerde onderneming, gebruikelijk om dergelijke onderhandelingen met de buitenwereld te communiceren.

gerelateerd