Tottenham maakt melding van komst Alderweireld

8 juli 2015, 11:11

Tottenham Hotspur heeft de strijd om Toby Alderweireld gewonnen, zo meldt de club uit Londen. Het maakt via de officiële kanalen melding van de komst van de verdediger. Alderweireld (26), die het afgelopen seizoen op huurbasis voor Southampton speelde, heeft tot medio 2020 getekend op White Hart Lane.

Tottenham neemt Alderweireld over van Atlético Madrid, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Southampton. De ploeg van manager Ronald Koeman bedong daarbij een optie tot koop en meende het eerste recht te hebben op aankoop van de Belg, maar Atlético en Tottenham dachten daar anders over. En dus werd de oud-Ajacied woensdag gepresenteerd in Londen. "Ik ben er heel trots op dat ik speler van Tottenham Hotspur ben", liet hij weten. "Ik ben blij om hier te zijn en hoop een geweldige tijd te hebben bij deze club."

Bij Tottenham Hotspur treft Alderweireld onder meer landgenoten Nacer Chadli, Jan Vertonghen en Moussa Dembélé, die evenals de verdediger allemaal een verleden in de Eredivisie hebben. Ook de Deen Christian Eriksen, een voormalig teamgenoot van Alderweireld bij Ajax, staat onder contract op White Hart Lane.

Southampton kondigde onlangs aan juridische stappen te ondernemen als Alderweireld bij Tottenham zou tekenen. Of de club daadwerkelijk naar de rechter stapt om de transfer aan te vechten, zal de komende dagen blijken. Met Cuco Martina (FC Twente) haalde Southampton deze week een andere verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen