Nani krijgt warm onthaal en tekent bij Fenerbahçe

Nani krijgt warm onthaal en tekent bij Fenerbahçe

6 juli 2015 – Fenerbahçe heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De voetbalgrootmacht uit Istanbul heeft de transfer van Nani afgerond. De 28-jarige aanvaller uit Portugal komt over van Manchester United, dat Robin van Persie mogelijk ook gaat verkopen aan de Turkse topclub.

Nani heeft maandagochtend met succes een medische keuring doorstaan en wordt maandagavond officieel gepresenteerd als aanwinst van Fenerbahçe. Bij zijn aankomst op de luchthaven van Istanbul kreeg de Portugese international al een heldenontvangst. Er ontstaat een enclave uit Portugal bij de oude club van Dirk Kuyt. Bruno Alves en Raul Meireles spelen al in het Sükrü Saracoglustadion en ook de trainer, Vitor Pereira, is een Portugees.

Nani stond de afgelopen acht jaar onder contract bij Man United, dat hem afgelopen seizoen wel verhuurde aan Sporting Lissabon. Mogelijk volgt Van Persie zijn oud-ploeggenoot naar Fenerbahçe, dat de tijdelijke komst van doelman Fabiano Ribeiro en verdediger Abdoulaye Ba (beiden FC Porto) ook heeft afgerond.

gerelateerd