'Feyenoord hoopt Zweeds international te kunnen halen'

6 juli 2015, 08:32   Bijgewerkt: 6 juli 2015, 11:37

In de zoektocht naar versterkingen is Feyenoord uitgekomen in Zweden. De twintigjarige international Simon Gustafson, die begeerd wordt door meerdere buitenlandse clubs, zou hoog op het verlanglijstje staan in Rotterdam-Zuid. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller moet de voorhoede van Feyenoord en kwaliteitsimpuls geven.

Hoewel Gustafson volgens zijn adviseur 'meerdere opties' heeft in het buitenland, lijkt de speler in kwestie wel open te staan voor een vertrek naar Nederland. "Ik weet wat ik wil, maar ik wil dat nog niet officieel bekend maken want dat geeft een hoop onnodige herrie", aldus de jonge aanvaller, die onder contract staat bij het Zweedse BK Häcken. Hij is 1,85 meter lang en is vorige week Europees kampioen geworden met Zweden onder 21.

Binnen de Zweedse landsgrenzen staat Gustafson te boek als een groot talent. Wellicht treedt hij in de voetsporen van landgenoten als Ove Kindvall, Henrik Larsson en John Guidetti, die ook eens furore wisten te maken in De Kuip. Bij Häcken ligt hij nog vast tot medio 2016, waardoor het voor de Zweedse club aantrekkelijk is om hem op dit moment te verkopen. Het betekent wel dat Feyenoord een transfersom op tafel moet leggen.

"Als ik nu naar het niveau van de Zweedse competitie kijk, dan zou het verstandig zijn voor mij om nu naar een competitie te verhuizen die net onder de grootste voetballanden ligt", stelt Gustafson. "Daar is de Eredivisie er duidelijk een van. Het zou een gepaste sprong voor me kunnen zijn", besluit de tweevoudig international van Zweden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen