Hartverwarmend: tsunamislachtoffer tekent bij Sporting

Hartverwarmend: tsunamislachtoffer tekent bij Sporting

3 juli 2015 – Elf jaar nadat zijn leven verwoest werd, beleeft Martunis uit Indonesië de mooiste dag uit zijn bestaan. De inmiddels 17-jarige jongen heeft een contract gekregen bij het Portugese Sporting.Martunis was in 2004 één van de vele slachtoffers van een verwoestende tsunami in Zuid-Oost Azië, die zo'n 230.000 mensen het leven kostte. Ook de moeder en de twee zussen van Martunis kwamen om, de jongen zelf werd levend teruggevonden tussen het puin. Hij droeg op dat moment een shirt van de nationale ploeg van Portugal. Hij werd beroemd en omarmd door de Portugese voetbalwereld. Hij mocht zijn idool Cristiano Ronaldo ontmoeten, was in 2005 te gast bij de nationale ploeg en kreeg een nieuwe woning aangeboden.

Martinus had daarna één droom: profvoetballer worden. Dat is nu bijna gelukt, want bij Sporting mag hij de komende jaren zichzelf bewijzen. Bij zijn presentatie, vrijdag, kreeg de jongen een staande ovatie.

Via Twitter liet ook FIFA-preses Sepp Blatter weten verheugd te zijn over de misschien wel mooiste transfer van deze zomer. "Een geweldig voorbeeld van voetballen voor hoop", aldus de omstreden Zwitser.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 mei 2020

  2. dinsdag 26 mei 2020