Maduro: "Gepensioneerden staan uren in kokende zon"

3 juli 2015, 09:06

Als speler van PAOK Saloniki ziet Hedwiges Maduro met eigen ogen hoe de financiële crisis Griekenland raakt. In De Telegraaf vertelt de oud-Ajacied over de bizarre gevolgen die de situatie heeft voor de Griekse bevolking. Ouderen staan uren in de rij voor een paar tientjes, aldus de voetballer.

"De verhalen zijn schrijnend", zegt hij. "Doordat de banken dicht zijn, kunnen gepensioneerden zonder pinpas niet aan geld komen. De dag dat de banken wel even open gingen en de ouderen op vertoon van hun bankboekje 120 euro konden opnemen, stonden de gepensioneerden in de kokende zon urenlang in de rij."

Zelf heeft Maduro vooralsnog geen hinder van de situatie. "Omdat ik een buitenlandse pas heb, kon ik in Thessaloniki wel onbeperkt pinnen." Dat geldt niet voor al zijn teamgenoten. "De beperking van zestig euro per dag gold ook voor de Griekse spelers. Als de situatie verslechtert, zullen zij waarschijnlijk een regeling met de club treffen, waardoor zij een deel van hun salaris cash ontvangen. Hier in Nederland kunnen zij wél grote bedragen uit de muur halen", aldus Maduro, die momenteel met PAOK op trainingskamp is in Doorwerth.

De situatie in Griekenland gaat Maduro aan het hart, zegt hij. "Het contrast in één straat tussen een goed verdienende voetballer en een om eten bedelend kind kan natuurlijk niet groter. En dan kijk ik niet weg, maar help ik. En met onze materiaalmannen Valadis en George ben ik uit eten gegaan. Het is een klein gebaar, maar dat stellen ze heel erg op prijs." De middenvelder hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de financiële situatie. "Er moet snel een oplossing van het Griekse probleem komen. Wat er zondag in het referendum wordt beslist, maakt niet eens uit. Maar zorg voor duidelijkheid. Die zal al een hoop stress wegnemen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen