FC Twente slijt Bjelland aan Dijkhuizens Brentford

2 juli 2015, 11:11

Andreas Bjelland keert definitief niet meer terug bij FC Twente. De centrale verdediger verkast naar Brentford FC, de Engelse club die Marinus Dijkhuizen deze zomer aanstelde als nieuwe manager. Bjelland heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de Championship-club, zo maken beide clubs officieel bekend.

Bjelland streek in de zomer van 2012 neer bij Twente, dat de centrumverdediger toen overnam van FC Nordsjaelland. In dienst van de Enschedese club kwam de Deen tot 69 optredens in de Eredivisie, waarin hij drie keer wist te scoren. Afgelopen seizoen was Bjelland de aanvoerder van Twente, dat zeer teleurstellend presteerde en bovendien kampt met flinke financiële problemen.

Met de transfer van Bjelland naar Brentford lijkt ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid te zijn. Ook het Franse Lille OSC had interesse in de stopper. Dankzij de verkoop van de Deen lijken belangrijke spelers als Hakim Ziyech, Jesus Corona, Felipe Gutiérrez en Renato Tapia niet per se te hoeven vertrekken uit Enschede. "We kunnen de hoofdprijs vragen, terwijl tot voor kort iedereen te koop was tegen elk aannemelijk bod", sprak directeur Gerald van den Belt in De Telegraaf.

In de zomerse transferperiode werd eerder al afscheid genomen van Darryl Lachman (Sheffield Wednesday), Derre Kwee (FC Emmen), Kasper Kusk (FC Kopenhagen) en Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen