Engelse WK-droom spat uiteen na knullig verlies

2 juli 2015, 07:16   Bijgewerkt: 2 juli 2015, 08:25

De voetbalsters van Engeland waren misschien wel dé verrassing op het WK in Canada, maar hebben in de nacht van woensdag op donderdag op zeer knullige wijze naast een ticket voor de eindstrijd gegrepen. In de halve finale verloren de Lionesses met 2-1 van Japan, de titelverdediger.

De wijze waarop de Engelsen de finale in Canada misliepen, was verschrikkelijk. Dankzij twee benutte strafschoppen in de eerste helft, van Aya Miyama (Japan) en Fara Williams (Engeland), leek het in het Commonwealth Stadium in Edmonton uit te draaien op een verlenging. Deze zagen de Engelsen echter in rook opgaan, toen Laura Bassett in de toegevoegde tijd een ongelukkig eigen doelpunt maakte. Het kostte haar ploeg de finale. Zeer knullig, net als de wijze waarop de Japanse strafschop tot stand kwam in de eerste helft. De overtreding werd namelijk een stuk buiten de zestien meter begaan.

Japan, wereldkampioen in 2011, speelt in de eindstrijd tegen de Verenigde Saten. De VS versloegen Duitsland in de halve finale met 2-0. Het is een herhaling van de finale van vier jaar geleden, toen de Japanners na een penaltyreeks aan het langste einde trokken.

Voor Engeland wacht de troostfinale tegen de Duitse vrouwen. De Engelsen wonnen in het toernooi onder meer knap van Noorwegen en thuisland Canada en kunnen dus, ondanks de ongelukkige nederlaag, met opgeheven hoofd aantreden tegen Duitsland.