Argentinië in tweede helft duidelijk langs Paraguay

1 juli 2015, 07:44

Argentinië heeft zich met duidelijke cijfers in de finale van de Copa América gespeeld. De ploeg van bondscoach Gerardo Martino was dinsdag (lokale tijd) in de halve eindstrijd met maar liefst 6-1 te sterk voor Paraguay, dat een ronde eerder Brazilië nog wist te verslaan na penalty's.

In de groepsfase leverde de ontmoeting tussen Argentinië en Paraguay nog geen winnaar op (2-2). Ook in de halve finale leken beide landen aanvankelijk aan elkaar gewaagd, de stand bij rust was 2-1 in het voordeel van de Argentijnen. Marcos Rojo en Javier Pastore zetten Argentinië, beiden na voorbereidend werk van Lionel Messi, op een 2-0 voorsprong. Lucas Barrios deed kort voor de doelwissel iets terug namens Paraguay.

In de tweede helft werden de daadwerkelijke verhoudingen tussen Argentinië en Paraguay alsnog duidelijk. Na de pauze was het al na twee minuten raak voor de Argentijnen. Angel Di María was verantwoordelijk voor de 3-1 en tekende zes minuten later ook voor de vierde treffer van zijn land. In de tachtigste minuut verrichtte Di Maria het voorbereidende werk bij de 5-1 van Sergio Agüero, Gonzalo Higuain legde enkele minuten later de eindscore vast op 6-1.

Argentinië neemt het in de finale op tegen gastland Chili, dat Peru een dag eerder met 2-1 de baas was.