Omstreden rode kaart helpt Chili aan finaleplek

30 juni 2015, 07:29   Bijgewerkt: 30 juni 2015, 07:35

Voor het eerst sinds 1987 staat Chili in de finale van de Copa America. Het gastland, vorig jaar één van de tegenstanders van Oranje in de groepsfase van het WK, won maandag (lokale tijd) in de halve eindstrijd met 2-1 van Peru. Eduardo Vargas was met twee doelpunten de grote man bij Chili, maar na afloop van het duel ging het vooral over de omstreden rode kaart voor Peruviaan Carlos Zambrano.

Zambrano moest al na twintig minuten inrukken, na een ogenschijnlijk onschuldig duel. Hij landde weliswaar op de rug van tegenstander Charles Aranguiz, maar van enige opzet leek geen sprake. Toch trok arbiter Jose Argote een directe rode kaart, waardoor het uitstekend uit de startblokken geschoten Peru ineens met tien man kwam te staan. Een omstreden beslissing, zeker omdat de Chileense vedette Arturo Vidal eerder een tikje uitdeelde aan Zambrano. Ook hij had hiervoor rood kunnen krijgen, maar ontsnapte aan een kaart.

Met elf tegen tien opende Chili via Vargas de score, maar ook hierover mocht Peru zich beklagen. De doelputenmaker leek, op het moment dat hij aangespeeld werd, namelijk buitenspel te staan. Een eigen doelpunt van Guy Medel hielp Peru weer op gelijke hoogte, maar met een fantastische knal besliste Vargas enkele minuten later de partij. Hij bezorgde zijn land hiermee een plek in de finale van de Copa America.

In de eindstrijd speelt Chili tegen Argentinië en Paraguay. Chili won de Copa America nog nooit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen