Officieel: Cech verlaat Chelsea voor Arsenal

29 juni 2015, 17:26

De transfer van Petr Cech naar Arsenal is rond. De 33-jarige Tsjechische keeper komt over van stadgenoot Chelsea, waar hij achter de Belg Thibaut Courtois reserve was. Beide clubs houden stil welk bedrag met de deal gemoeid is. Arsenal laat weten dat Cech een meerjarig contract heeft getekend in het Emirates Stadium.

"Peter Cech is een speler voor wie ik al langere tijd bewondering heb", zegt Arsenal-manager Arsene Wenger op de clubwebsite. "Ik ben heel blij dat hij heeft besloten bij ons te tekenen. In de vele jaren hiervoor heeft hij bewezen tot de beste keepers ter wereld te behoren. Hij voegt ontzettend veel kwaliteit toe aan onze selectie."

"Ik ben heel verheugd met mijn contract bij Arsenal en kan niet wachten om te beginnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen", vult Cech aan. "Ik heb nog steeds dezelfde toewijding, motivatie en honger naar succes als in het begin van mijn loopbaan en ik hou van de uitdaging van het spelen tegen topspelers die het voetballen in de Premier League met zich meebrengt. Nadat ik met Arsene Wenger had gesproken over zijn ambities met deze club en welke rol hij voor mij zag weggelegd in het elftal, was de beslissing snel genomen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen