Brentford wil Kramer niet: "Zijn doelpunten waren geluk"

Ger
29 juni 2015, 09:54

Brentford FC ziet af van de diensten van Michiel Kramer. De spits van ADO Den Haag beleefde met zeventien competitiegoals een uitstekend seizoen, maar volgens de Engelse eerstedivisionist zijn die treffers te vaak het resultaat geweest van geluk.

Brentford maakt bij het beoordelen van potentiële versterkingen gebruik van cijfers en statistieken, ook wel de Moneyball-methode genoemd. "Michiel heeft vorig seizoen ontzettend weinig kansen nodig gehad om te scoren. De club concludeert dan: dat is geluk en niet langer vol te houden", aldus trainer Marinus Dijkhuizen in het AD. "Pas als Michiel dit een paar jaar achter elkaar laat zien, kun je spreken van kwaliteit."

De oefenmeester is het niet helemaal eens met die conclusie. "Ik heb de goals van Michiel gezien. Dat waren goeie goals, waar zeker niet alleen geluk bij kwam kijken." Kramer stond niet op de lijst van Brentford, maar werd aangeboden. "Michiel wordt 27 jaar. Geven we hem een driejarig contract dan is er amper restwaarde meer. Wij zoeken het liever in de categorie voetballer tussen 20 en 24 jaar."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen