Guidetti trapt na richting Denen: "Slechtste tegenstander"

Guidetti trapt na richting Denen: "Slechtste tegenstander"

28 juni 2015 – Provoceren is John Guidetti niet vreemd en ook op het jeugd-EK neemt hij geen blad voor de mond. De aanvaller van Jong Zweden bereikte zaterdagavond met zijn ploeg de finale van het toernooi, Denemarken werd met 4-1 verslagen. Na afloop van dat duel strooide hij wat zout in de Deense wonden.

"Dit is de slechtste ploeg waar we dit toernooi tegen gespeeld hebben", sprak de oud-Feyenoorder, die tegen Jong Denemarken na 23 minuten het openingsdoelpunt maakte. "De manier waarop ze speelden, was eigenlijk gênant. Wij zijn duidelijk het beste team van Scandinavië."

De woorden van Guidetti zorgden voor veel ophef, zeker omdat hij voorafgaand aan het duel het vuurtje ook al opstookje met provocerende teksten. De aanvaller begreep dat ook en bood direct zijn excuses aan. "Sorry, ik had dit niet moeten zeggen. Het is belangrijk om respect te hebben voor de tegenstander. Maar ik ben wel blij dat we Denemarken op het veld de mond hebben kunnen snoeren", besluit de eigenzinnige aanvaller.

In de finale van het EK onder 21 speelt Zweden, met onder meer Simon Tibbling (FC Groningen) en Oscar Hiljemark (PSV) tegen Portugal. De Zuid-Europeanen wonnen in de halve finale van Duitsland.

gerelateerd