Geschiedenis herhaalt zich voor Brazilië op Copa

28 juni 2015, 09:05   Bijgewerkt: 28 juni 2015, 09:22

Opnieuw is een eindtoernooi voor Brazilië uitgelopen op een deceptie. Evenals vier jaar geleden zijn de Goddelijke Kanaries blijven steken in de kwartfinale van de Copa America en opvallend genoeg gebeurde dat op exact dezelfde manier als toen: Paraguay was in de kwartfinale na strafschoppen te sterk.

Vier jaar geleden, op 17 juni 2011, stonden Brazilië en Paraguay in het Argentijnse La Plata tegenover elkaar. In het Estadio Ciudad de La Plata bleef het 0-0, waarna Brazilië zichzelf blameerde vanaf de penaltystip. Het miste al zijn strafschoppen, vier in totaal, waardoor Paraguay aan twee treffers voldoende had om de halve finale van de Copa America te bereiken. De uitschakeling betekende voor Brazilië het slechtste resultaat op het Zuid-Amerikaanse eindtoernooi sinds 2001, toen het eveneens bleef steken in de kwartfinale.

Ook nu, in 2015, bleek een plek bij de laatste vier te hoog gegrepen. Door een doelpunt van Robinho kwam Brazilië snel op voorsprong in zijn kwartfinale tegen Paraguay, maar Derlis Gonzalez maakte twintig minuten voor tijd vanaf de stip gelijk. Dat doelpunt kwam de ploeg toe, want voetballend deed het zeker niet onder voor de vijfvoudig wereldkampioen. Het bleef 1-1 en dus moesten er strafschoppen genomen worden.

Zo slecht als vier jaar geleden ging het ditmaal niet voor Brazilië, in tegenstelling tot toen waren er ditmaal Brazilianen die wisten te scoren vanaf elf meter. Fernandinho, Miranda en Coutinho faalden niet, maar teamgenoten Ribeiro en Douglas Costa kregen de bal vanaf elf meter niet tegen de touwen. En omdat namens Paraguay alleen Roque Santa Cruz miste, konden de Paraguayanen na tien strafschoppen juichen.

In de halve finale van de Copa America speelt Paraguay dinsdag tegen Argentinië, de vice-wereldkampioen. De andere halve eindstrijd, een dag eerder, gaat tussen gastland Chili en het verrassend goede Peru.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen