Elche CF vecht degradatie bij sportrechter aan

23 juni 2015, 15:36

Elche CF geeft zich niet gewonnen en gaat proberen om een langer verblijf in de Primera Division af te dwingen. De Spaanse voetbalbond besloot onlangs om de ploeg om financiële redenen uit de competitie te zetten, Elche zou een flinke schuld bij de belastingdienst hebben openstaan.

Deze schuld was voor de voetbalbond aanleiding om Elche, dat keurig als dertiende geëindigd was in de Primera Division, terug te zetten naar het tweede niveau in Spanje. De tuchtcommissie van de Liga de Fútbol Profesional (LFP) stemde in met de straf, maar Elche stapt nu naar de sportrechter (TAD) om deze beslissing ongedaan te maken. Voorzitter Juan Anguix van Elche stelt dat de schuld bij de belastingdiest voldaan is en dat de Spaanse voetbalbond niet de bevoegdheid heeft om dergelijke beslissingen op basis van situaties bij de fiscus te nemen. Bovendien stelt hij dat de uitgedeelde straf 'buitenproportioneel' is.

SD Eibar zal de situatie rond Elche gespannen volgen. Eibar was eigenlijk gedegradeerd, maar kreeg te horen dat het als gevolg van de straf voor Elche toch op het hoogste niveau mag blijven.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen