Van Ewijk: "Wil topscorer worden van Jupiler League"

23 juni 2015, 12:34

Jerry van Ewijk, de nieuwe spits van Go Ahead Eagles, barst van de ambitie. De van De Graafschap overgekomen aanvaller, het afgelopen seizoen goed voor achttien doelpunten, wil de komende jaargang bovenaan de topscorerslijst eindigen. Dat laat hij weten in gesprek met Omroep Gelderland.

Bij De Graafschap kreeg Van Ewijk, ondanks zijn prima prestaties, geen nieuw contract. "Ook omdat ik het zelf afhield. Ik heb al vroeg gezegd dat ik naar de eredivisie wilde. Zij zijn verder gaan kijken en niet meer bij mij teruggekomen. Of dat wrang is voor mij? Ach, ik weet niet. Het maakt nu niet meer uit", zegt de aanvaller. "Go Ahead is weer een goede uitdaging voor mij. Wat ik hier wil, is belangrijk zijn voor de ploeg. Daarnaast heb je je eigen doel. Dat is goals maken. Ik wil topscorer worden van de Jupiler League. Dat moet kunnen ja."

Met Go Ahead Eagles mag Van Ewijk meteen de Europa League in, dankzij het Fair Play-klassement. In de eerste EL-voorronde is Ferencvaros de tegenstander. "Misschien een beetje raar, maar het is wel heel leuk en uniek. Hongarije is onbekend. Bij Ferencváros hebben wel een paar Nederlanders gespeeld zoals Valpoort en Jenner. Daar ken je ze van. Het is misschien wel de moeilijkste tegenstander die we konden treffen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen