Koeman haalt doelman Stekelenburg naar Southampton

Ger
22 juni 2015, 21:22   Bijgewerkt: 22 juni 2015, 21:39

Maarten Stekelenburg speelt in het nieuwe seizoen voor Southampton. De club van manager Ronald Koeman huurt de doelman tot de zomer van 2016 van Fulham. De voorbije voetbaljaargang bracht Stekelenburg tijdelijk door bij AS Monaco. In het prinsdom moest hij genoegen nemen met een rol als reservegoalie.

De 32-jarige Stekelenburg en Koeman werkten eerder samen bij Ajax. De oefenmeester liet de sluitpost in de ArenA zelfs debuteren in de hoofdmacht. Stekelenburg ging daarna in de Serie A bij AS Roma aan de slag, maar het Italiaanse avontuur werd geen doorslaand succes. Zijn verblijf bij Fulham liep zelfs op een bittere teleurstelling uit. Met de Londenaren degradeerde hij uit de Premier League.

Stekelenburg hoopt zijn loopbaan bij Southampton een nieuwe impuls te geven. "Ik ben heel blij dat ik bij deze club aan de slag kan gaan. Het is een grote club en bovendien speelt Southampton Europees voetbal. De laatste twee jaren waren niet de beste uit mijn carrière. Maar zoals ze in Engeland zeggen: het beste moet nog komen."

Koeman speelt met de komst van Stekelenburg in op de afwezigheid van eerste keus Fraser Forster. De Engelsman komt vanwege een zware knieblessure dit kalenderjaar niet meer in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen