Go Ahead treft roemrucht Ferencváros in Europa League

22 juni 2015, 13:21   Bijgewerkt: 22 juni 2015, 15:36

Go Ahead Eagles speelt in de eerste voorronde van de Europa League tegen een tegenstander van naam. Het Hongaarse Ferencváros is maandag uit de koker gerold als opponent van de gedegradeerde ploeg uit Deventer, via het Fair Play-klassement toegelaten tot het Europese bekertoernooi.

Met Ferencváros kwam voor Go Ahead de zwaarst mogelijke tegenstander uit de bus. Van de niet-geplaatste teams die de Eagles konden treffen, had de ploeg uit Hongarije het beste UEFA-coëfficiënt. Go Ahead had bij de loting een geplaatste status. De heenwedstrijd is 2 juli in Emmen, een week later wordt in Boedapest de return afgewerkt. Go Ahead speelt 'thuis' in Emmen omdat het eigen stadion niet aan de reglementen voldoet.

Ferencvárosi Torna Club, zoals de club volledig heet, is één van de grootste clubs van Hongarije. Het werd maar liefst 28 keer landskampioen, al dateert de laatste titel alweer van 2004. Het afgelopen seizoen won de ploeg de nationale beker en eindigde het als tweede in de competitie, zeven punten achter Videoton FC.

Go Ahead degradeerde dit seizoen uit de Eredivisie, in de nacompetitie was De Graafschap te sterk. Het mag de Europa League in omdat Nederland bij de beste drie landen eindigde in het Europese Fair Play-klassement. FC Twente had als winnaar van het nationale klassement het eerste recht op dit Europa League-ticket, maar had geen interesse in het Europese avontuur. Go Ahead Eagles profiteerde en mag zodoende voor de tweede keer in de clubhistorie internationaal aan de bak. De eerste keer was precies vijftig jaar geleden, in 1965. Het Schotse Celtic bleek toen over twee wedstrijden veel te sterk (6-0 en 1-0) voor de ploeg uit Overijssel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen