Salonremise blijft uit; Brazilië én Colombia door

22 juni 2015, 07:20   Bijgewerkt: 22 juni 2015, 07:30

Brazilië heeft zich in de Copa America van zijn beste kant laten zien. De nummer vier van het afgelopen WK liet het tegen Venezuela niet aankomen op een salonremise, wat voor beide landen voldoende zou zijn om de kwartfinale te bereiken, maar won met 2-1. Hierdoor is, naast Brazilië, ook Colombia door naar de laatste acht.

De situatie in Groep C van de Copa America was opmerkelijk. Na twee speelrondes hadden alle teams drie punten en een doelsaldo van nul. En omdat Peru en Colombia in hun laatste duel de punten deelden (0-0), wisten Brazilië en Venezuela in hun laatste wedstrijd precies wat ze moesten doen om door te gaan. Als het duel, dat opvallend genoeg niet tegelijk met Peru-Colombia gehouden werd, in een gelijkspel zou eindigen, waren beide landen zeker van een plek bij de laatste acht. Colombia zou met vier punten dan buiten de boot vallen, op basis van het aantal gemaakte doelpunten en onderling resultaat.

Colombia moest dus hopen dat Brazilië zijn sportieve plicht deed en dat gebeurde. Zonder de geschorste Neymar hadden de Goddelijke Kanaries weinig moeite met Venezuela. Binnen tien minuten zette Thiago Silva de vijfvoudig wereldkampioen op 1-0, na de pauze maakte Roberto Firmino er 2-0 van. Na een aansluitingstreffer van Venezuela in de 84ste minuut moest Colombia nog even vrezen voor een gelijkmaker, maar deze kwam er niet. Brazilië pakte de drie punten en kroonde zich zo uiteindelijk tot winnaar van Groep C.

In de kwartfinale van de Copa America speelt Brazilië tegen Paraguay, Colombia ontmoet vice-wereldkampioen Argentinië. Peru treft Bolivia, de vierde wedstrijd gaat tussen gastland Chili en titelverdediger Uruguay.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen