Frankrijk kan zich opmaken voor kraker tegen Duitsland

21 juni 2015, 23:54

De eerste kwartfinale op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is bekend en dat is een bijzonder fraaie. Op 26 juni strijden Duitsland en Frankrijk in Montréal om een plek bij de laatste vier. Nadat Duitsland eerder de kwartfinale al gehaald had, deed Frankrijk zondag hetzelfde door Zuid-Korea te verslaan.

De Franse vrouwen maakten indruk in hun partij tegen Zuid-Korea (3-0). Met uitstekend positiespel werden de Aziaten volledig weggetikt en al na acht minuten was de partij beslist. Marie-Laure Delie stond na vier minuten aan het eind van een prachtige aanval en even later scoorde ook landgenote Elodie Thomis. Hierna speelde Frankrijk de wedstrijd probleemloos uit, alleen Delie wist na de pauze nog een keer te scoren.

In de groepsfase had Frankrijk gewonnen van Engeland en Mexico en dat was voldoende om, ondanks een nederlaag tegen Colombia, Groep F winnend af te sluiten. Zuid-Korea was tweede geworden in een groep met Brazilië, Costa Rica en Spanje. Tijdens het vorige WK, vier jaar geleden, werd Frankrijk vierde.

Nederland strijdt woensdagochtend, Nederlandse tijd, met Japan om een plek in de kwartfinale.