Dijkhuizen verbaast zich: "Bizar wat ze allemaal weten"

21 juni 2015, 22:29

Met Brentford heeft Marinus Dijkhuizen geen doorsnee club gevonden als nieuwe werkgever. De club uit het Engelse Championship gaat bij de samenstelling van de selectie uit van statistieken. Dijkhuizen, afkomstig van het kleine Excelsior, kijkt zijn ogen uit. Bij RTV Rijnmond vertelt hij over zijn eerste ervaringen.

Alleen al qua technische staf zijn de verschillen tussen Brentford en Excelsior gigantisch. Dijkhuizen: "Die is enorm groot. Bij Excelsior waren we met zes á zeven man. Hier kom je uit op zo'n 25 mensen. Er zijn specialisten op het gebied van trainingen voor alle spelsituaties. In dat opzicht is er veel mogelijk in de begeleiding en het beter maken van spelers. Dat is heel interessant. Het grote doel is om binnen een paar jaar in de Premier League te komen. Ze hebben niet het meeste geld, maar dat willen ze doen met een onderscheidend beleid."

Hij legt uit wat dat 'onderscheidende beleid' van Brentford inhoudt, op het gebied van scouting. "Daar hangt een statistiekenbedrijf van de eigenaar onder waarin ze elke speler in Europa in beeld hebben. Het is bizar wat ze van elke speler weten. Op basis daarvan worden spelers intensief gescout. Ik heb daar een stem in, maar niet het laatste woord zoals in Engeland gebruikelijk is. Ik ben de 'head coach' en niet de 'manager' hier."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen