Las Palmas steekt stokje voor bizarre promotie Zaragoza

21 juni 2015, 21:06

Niet Real Zaragoza, maar Las Palmas speelt komend seizoen in de Primera Division. De eilandbewoners voorkwamen met een 2-0 zege op eigen veld dat het sprookje van Zaragoza een 'happy end' kende. Las Palmas speelde in 2002 voor het laatst op het hoogste niveau.

Real Zaragoza was dit seizoen op het nippertje als zesde geëindigd in de Segunda Division, net voldoende om deel te mogen nemen aan de play-offs om promotie. Daarin speelde het in de eerste ronde tegen Girona, dat met 21 punten meer derde geworden was. Deze strijd leek verloren toen Zaragoza thuis met 0-3 verloor, maar in de return voltrok zich een voetbalwonder. Het won de uitwedstrijd met 1-4 en mocht naar de finale.

In die finale wachtte Las Palmas, de nummer vier van de reguliere competitie. Las Palmas had in de Segunda Division zeventien punten meer gepakt dan Zaragoza, maar leek eveneens ten onder te gaan. Real Zaragoza won de heenwedstrijd in eigen huis met 3-1 en kon in Las Palmas het karwei afmaken, maar slaagde daar niet in. Na een half uur kwam de thuisploeg op 1-0 en vijf minuten voor tijd viel het beslissende tweede doelpunt.

De nummers één en twee van de Segunda Division, Real Betis en Sporting Gijón, waren al zeker van promotie naar het hoogste niveau in Spanje. Betis legde onlangs Rafael van der Vaart vast als aanwinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen