Las Palmas steekt stokje voor bizarre promotie Zaragoza

Las Palmas steekt stokje voor bizarre promotie Zaragoza

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 juni 2015 – Niet Real Zaragoza, maar Las Palmas speelt komend seizoen in de Primera Division. De eilandbewoners voorkwamen met een 2-0 zege op eigen veld dat het sprookje van Zaragoza een 'happy end' kende. Las Palmas speelde in 2002 voor het laatst op het hoogste niveau.

Real Zaragoza was dit seizoen op het nippertje als zesde geëindigd in de Segunda Division, net voldoende om deel te mogen nemen aan de play-offs om promotie. Daarin speelde het in de eerste ronde tegen Girona, dat met 21 punten meer derde geworden was. Deze strijd leek verloren toen Zaragoza thuis met 0-3 verloor, maar in de return voltrok zich een voetbalwonder. Het won de uitwedstrijd met 1-4 en mocht naar de finale.

In die finale wachtte Las Palmas, de nummer vier van de reguliere competitie. Las Palmas had in de Segunda Division zeventien punten meer gepakt dan Zaragoza, maar leek eveneens ten onder te gaan. Real Zaragoza won de heenwedstrijd in eigen huis met 3-1 en kon in Las Palmas het karwei afmaken, maar slaagde daar niet in. Na een half uur kwam de thuisploeg op 1-0 en vijf minuten voor tijd viel het beslissende tweede doelpunt.

De nummers één en twee van de Segunda Division, Real Betis en Sporting Gijón, waren al zeker van promotie naar het hoogste niveau in Spanje. Betis legde onlangs Rafael van der Vaart vast als aanwinst.

Reacties

gerelateerd