Duitsland bereikt kwartfinale na ruime zege op Zweden

20 juni 2015, 23:51

Duitsland is de eerste kwartfinalist op het vrouwen-WK in Canada. De ploeg van bondscoach Silva Neid was zaterdag in de tweede ronde duidelijk te sterk voor Zweden. In het TD Place Stadium in Ottawa boekten de Duitsers een 4-1 zege op de Scandinaviërs.

Met haar vijfde doelpunt van het toernooi zette Anja Mittag Duitsland in de 24ste minuut op voorsprong. De speelster van Paris Saint Germain schoot raak vanaf de rand van het penaltygebied, via de binnenkant van de paal. Celia Sasic nam de volgende twee treffers van de Duitsers voor haar rekening. In de 35ste minuut benutte ze een penalty, twaalf minuten voor tijd zette ze met het hoofd de 3-0 op het bord in de rebound na een schot van Alexandra Popp op de paal. Linda Sembrant redde in de slotfase de eer voor Zweden, door raak te koppen uit een vrije trap. Sofia Jacobsson was een minuut later dicht bij de aansluitingstreffer, maar faalde in de afwerking. Met een boogbal bepaalde Dzsenifer Marozsan, al vallend, de eindscore op 4-1.

Duitsland neemt het in de kwartfinale op tegen Frankrijk of Zuid-Korea. De Oranje Leeuwinnen strijden in de nacht van dinsdag op woensdag, om 4.00 uur Nederlandse tijd, om een plek bij de laatste acht op de mondiale titelstrijd. Ze treffen met Japan de titelverdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen