EK: invaller Fischer verliest met Denemarken van Duitsland

20 juni 2015, 22:41

Viktor Fischer is met Denemarken U21 hard onderuit gegaan tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland, in de tweede groepswedstrijd op het Europees kampioenschap in Tsjechië. De Duitsers zegevierden zaterdag in Praag met 3-0 over de Denen.

Ajacied Fischer mocht achttien minuten voor tijd invallen bij Denemarken. De eindstand van 3-0 was toen al bereikt. Kevin Volland zette Duitsland U21 in de 32ste minuut op voorsprong en zorgde drie minuten na de pauze voor de verdubbeling van de marge. Matthias Ginter tekende in de 53ste minuut voor de 3-0. Eerder op de dag haalde Tsjechië U21 uit tegen Servië U21 (4-0). Jan Kliment was met een hattrick het goudhaantje, Martin Frydek jr. scoorde één keer voor het gastland.

Duitsland gaat na twee duels met vier punten aan kop in groep A, gevolgd door Tsjechië en Denemarken met beide drie punten. Servië heeft één punt, maar maakt ook nog kans op een plek in de top-twee en daarmee een plaats in de halve finales én een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. In de laatste speelronde, op 23 juni, is het Tsjechië - Duitsland en Denemarken - Servië.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!