De Graafschap haalt scorende middenvelder Bannink

18 juni 2015, 13:11

De selectie van De Graafschap voor komend seizoen, waarin het weer uitkomt in de Eredivisie, krijgt steeds meer vorm. De ploeg uit Doetinchem maakte donderdag de komst van Alexander Bannink bekend, hij komt over van FC Emmen. De middenvelder heeft een contract voor twee seizoenen getekend.

Bannink speelde al ruim honderd wedstrijden in het betaald voetbal en droeg de shirts van FC Twente, Heracles Almelo, PEC Zwolle en dus FC Emmen. "Met Alexander hebben we een talentvolle speler in huis gehaald die toch al de nodige ervaring heeft. Hij is een diepgaande middenvelder met scorend vermogen. De afgelopen twee seizoenen scoorde hij 26 keer. We denken dat hij qua voetbal en karakter goed past bij De Graafschap", zegt manager voetbal Peter Hofstede over de komst van de 25-jarige middenvelder.

Bannink is blij met zijn overstap naar de gepromoveerde Superboeren. "Geweldig dat ik voor De Graafschap mag gaan voetballen en nog wel in de Eredivisie. Er was meer belangstelling, maar uiteindelijk denk ik dat deze keuze het beste bij mij past. Ik heb ontzettend veel zin om op De Vijverberg te spelen."

Eerder strikte De Graafschap al Tim Linthorst en Erik Quekel, terwijl ook de komst van verdediger Thijs Bouma vrijwel rond is. Hij komt, als de medische keuring geen probleem oplevert, over van Almere City.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen