Doek lijkt te vallen voor Capello bij Rusland

17 juni 2015, 13:16

De kans is groot dat Fabio Capello over enkele weken geen bondscoach van Rusland meer is. De Italiaan ligt zwaar onder vuur en Vitali Mutko, de minister van Sport van het land, laat tegenover persbureau ITAR-TASS weten dat er op korte termijn nieuws over de bondscoach naar buiten komt.

Rusland verloor afgelopen weekend in de EK-kwalificatie thuis met 0-1 van Oostenrijk. Een dure nederlaag, want directe plaatsing voor het eindtoernooi is nu ver weg. Rusland staat derde in de groep, respectievelijk vier en acht punten achter Zweden en Oostenrijk. Russische fans maakten vervolgens al duidelijk van Capello af te willen en de afgelopen dagen werd achter de schermen overleg gevoerd. "Alle vragen wat betreft de nationale ploeg zullen aan het eind van deze maand beantwoord zijn", stelde Mutko woensdag.

Met een jaarsalaris van zo'n zeven miljoen euro is Capello de best verdienende bondscoach ter wereld. Zijn contract loopt tot en met het WK van 2018, dat in Rusland gehouden wordt. Om de Italiaan de laan uit te sturen moet de Russische voetbalbond dus een torenhoge afkoopsom op tafel leggen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen