Terugblik: het seizoen 2014/2015 in de Bundesliga

18 juni 2015, 11:00

Bayern München, Chelsea, FC Barcelona en Juventus kroonden zich dit seizoen tot de kampioenen van de vier beste nationale competities van Europa. FCUpdate.nl blikt terug op het jaar in de Bundesliga, Premier League, Primera División en Serie A. Met in deel drie: de Bundesliga.

De kampioen

Bayern München schreef dit seizoen geschiedenis in Duitsland. De manier waarop de ploeg tot de winterstop door de competitie denderde, was ongeëvenaard. Van de eerste zeventien duels in de Bundesliga won het er veertien en speelde het er drie gelijk. De doelcijfers waren verbluffend: 41 doelpunten voor en slechts vier tegen. De voorsprong op VfL Wolfsburg, de nummer twee, bedroeg al elf punten. Nog nooit eerder had een club, in de geschiedenis van de Bundesliga, een dergelijk grote voorsprong halverwege de competitie.

De verrassingen van het seizoen

De teleurstellingen van het seizoen

Dat gebeurde niet, want vanaf half februari ging het lopen. Nadat op 4 februari op pijnlijke wijze thuis verloren werd van Augsburg (0-1), volgde een reeks van vier zeges op rij. Hiermee speelde Dortmund zich veilig en in de loop van de competitie vond het zelfs aansluiting met de subtop. Op de laatste speeldag wist Dortmund nog een Europa League-ticket in de wacht te slepen, waardoor coach Jürgen Klopp toch nog een mooi afscheid kreeg. Dat had nog mooier kunnen worden, maar in de finale van het Duitse bekertoernooi bleek Wolfsburg vervolgens te sterk. Met Thomas Tuchel als nieuwe coach hoopt Dortmund volgend seizoen op beterschap.

De topscorer

De feiten

Landskampioen: Bayern München

Overige CL-deelnemers: VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen (voorronde)

Bekerwinnaar: VfL Wolfsburg

Europa League-deelnemers: FC Augsburg, Schalke 04 en Borussia Dortmund

Gedegradeerd: SC Freiburg en SC Paderborn

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen