Stevens werkt aan herstel: "Dan maar geen vakantie"

17 juni 2015, 10:38

Een vakantie naar een warm land zit er voor Sonny Stevens deze zomer niet in. De doelman van FC Twente scheurde in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle de achterste kruisband van zijn knie en werkt keihard aan zijn herstel. "Het gaat goed, maar ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb."

Op de website van FC Twente legt Stevens uit waarom hij nu zes dagen per week in het krachthonk van de club te vinden is: "Negen weken geleden ben ik geopereerd en in de eerste periode van de revalidatie valt er veel winst te halen. Dan maar even geen vakantie. Ik wilde het revalideren zo snel mogelijk oppakken."

Volgens de 22-jarige Stevens zijn de eerste stapjes in het herstelproces gezet. "Ik heb nu een brace om de knie die ik in de buigstand mag doen, in de eerste weken had ik een brace om waarmee ik mijn been alleen maar gestrekt kon houden. Dit is wel wat makkelijker en tijdens het trainen kan ik nu ook meer doen."

Het kan nog maanden duren voordat hij hersteld is, weet de keeper. "De revalidatie wordt steeds verder opgebouwd. De eerste zes weken moest ik er naar toewerken dat ik mijn knie negentig graden kon buigen. Als ik hier ben doe ik onder meer cardio-trainingen en sinds een week mag ik ook weer op de fiets. Het gaat goed, maar ik weet dat ik nog een lange weg te gaan heb. Het is moeilijk aan te geven wanneer ik weer terug kan zijn. Nu doe ik vooral krachttrainingen en als ik straks weer meer mag doen, dan zullen de trainingsdagen ook langer worden. Dan kan ik bijvoorbeeld weer lopen zonder brace, daar kijk ik nu vooral naar uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen