Brazilië met overmacht naar finale op WK onder 20

17 juni 2015, 07:58

Met de toekomst van het Braziliaanse voetbal lijkt het wel goed te zitten. Ten koste van Senegal bereikte het Zuid-Amerikaanse land met groot vertoon van macht de finale van het WK onder 20.

Brazilië onder 20 won in de halve eindstrijd met maar liefst 5-0 van de Afrikanen, die in de knock-outfase hadden afgerekend met Oekraïne en Oezbekistan. Door een eigen doelpunt kwam Brazilië al na vijf minuten op voorsprong, een kwartier later was de stand al 3-0. Nog voor de pauze viel het vierde Braziliaanse doelpunt, met zijn tweede goal van de avond bepaalde Marcos Guilherme na rust de eindstand op 5-0.

In de finale van het WK onder 20 neemt Brazilië het op tegen Servië of Mali. De Afrikanen baarden in de kwartfinale opzien door Duitsland uit te schakelen, Servië won in zijn vorige partij van de VS.