Agüero kopt Argentinië langs Uruguay op Copa

17 juni 2015, 07:45

Op de Copa America heeft Argentinië een fraaie en prestigieuze zege geboekt. De nummer twee van het afgelopen wereldkampioenschap won met 1-0 van Uruguay, de titelverdediger. Sergio Agüero maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, hij kopte op fraaie wijze een voorzet van Pablo Zabaleta binnen.

Het doelpunt van Argentinië, dat tot stand kwam door een assist en goal van twee spelers van Manchester City, viel tien minuten na rust en bleek beslissend in de spijkerharde partij tussen de aartsrivalen. Zabaleta werd aangespeeld door Javier Pastore van Paris Saint Germain, waarna hij teamgenoot Agüero op maat bediende.

Nog voor deze goal, in de eerste helft, werd coach Gerardo Martino van Argentinië naar de tribune gestuurd. Bij Uruguay ontbrak Luis Suarez, hij is nog geschorst voor de nationale ploeg als gevolg van zijn veelbesproken beet op het WK. Zonder Suarez kwam de titelhouder aanvallend tekort om het Argentinië lastig te maken. Uruguay moet nu in zijn laatste groepsduel winnen van Paraguay om zeker te zijn van de volgende ronde.

Paraguay won in zijn tweede wedstrijd met 1-0 van Jamaica. Jamaica-keeper Duwayne Oriel Kerr beging in de 36ste minuut een kapitale fout, waarmee hij een negatieve hoofdrol vertolkte bij de 1-0. De doelman kwam zijn strafschopgebied uit om een bal weg te werken, maar hij kopte de bal recht tegen Paraguay-spits Edgar Benítez aan die enkele meters voor hem stond. Benítez kon er zelf weinig aan doen, maar nam daarmee wel de openingstreffer in het stadion in Antofagasta voor zijn rekening. Dit doelpunt bleek voldoende voor de winst.