Suriname kan WK vergeten na tweede verlies op rij

16 juni 2015, 23:33

Suriname zal definitief geen deel uitmaken van het deelnemersveld van het WK van 2018 in Rusland. De ploeg van bondscoach Dean Gorré verloor vandaag (dinsdag) op eigen veld met 1-3 van Nicaragua, dat vorige week in het heenduel al met 1-0 won van de 'Suriboys'.

In Paramaribo moest Suriname dus een 1-0 achterstand goedmaken en het land schoot uitstekend uit de startblokken. Al na drie minuten zorgde Roxey Fer voor de voorsprong, waardoor de balans in het tweeluik weer was hersteld. De hoop op het WK kwam daardoor weer terug voor Suriname, al werd die snel weer de grond ingeboord. Nog voor rust maakte Raul Leguias namens Nicaragua de 1-1 en na de pauze zorgden Manuel Rosas en Carlos Chavarria voor de 1-3 eindstand.

Het verlies in eigen stadion is de tweede nederlaag op rij voor coach Dean Gorré. Hij was zijn ploeg al vijf maanden aan het klaarstomen voor de kwalificatiecyclus voor het WK 2018, maar kan de hoop op WK-deelname dus al na twee wedstrijden laten varen.