Jordanië wil met coach Paul Put naar WK 2018

16 juni 2015, 15:38

Met een Belg op de bank hoopt Jordanië zich voor het eerst in de geschiedenis te kunnen plaatsen voor een wereldkampioenschap voetbal. Het land heeft Paul Put aangesteld als nieuwe bondscoach. Put was eerder als bondscoach actief in Burkina Faso en Gambia, met Burkina Faso was hij dit jaar nog actief op de Afrika Cup. Na dat toernooi, waarin het land in de groepsfase sneuvelde, moest Put het veld ruimen.

Bij Sporza reageert Put enthousiast op zijn nieuwe baan. "Ik ben trots dat ik een van de beste ploegen in Azië mag coachen. Het Jordaanse volk koestert hoge verwachtingen en ik wil die inlossen tijdens de komende campagnes voor het WK en de Aziatische landenbeker", aldus de Belg. "Dit wordt mijn eerste job als coach in Azië maar ik deed al ervaring op in Afrika. Ik weet wat het betekent op verschillende continenten te werken."

Jordanië was in 2013 al dicht bij een ticket voor het wereldkampioenschap. Het rekende in een play-off af met Oezbekistan, waarna Uruguay de laatste horde was op weg naar een WK-ticket. Over twee wedstrijden bleken de Zuid-Amerikanen veel te sterk, na een 0-5 thuisnederlaag speelde Jordanië in Uruguay 0-0.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen