Van der Vaart zet handtekening bij Real Betis

15 juni 2015, 23:31

Na Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en nogmaals Hamburger SV is Real Betis Balompié de volgende club uit de profcarrière van Rafael van der Vaart. De overstap van de middenvelder naar de Spaanse promovendus is maandagavond officieel beklonken. De 32-jarige Van der Vaart heeft voor drie seizoenen getekend in het Estadio Benito Villamarín, bevestigt de club.

Dat Van der Vaart naar Real Betis zou gaan werd vorige week al duidelijk, de 109-voudig international zelf bevestigde dat nieuws afgelopen vrijdag. "Wat de doorslag voor Betis heeft gegeven? Een uitstekend gesprek met technisch directeur Eduardo Macia, die schetste hoe de club - qua grootte de vierde van Spanje - wil terugkeren in de top. Dat maakt het een schitterend project", zei hij in De Telegraaf. "En ook nog eens in de streek waar mijn roots liggen. Het zorgt ervoor dat ik graag mijn steentje wil bijdragen", verwijst hij naar het feit dat zijn moeder van Spaanse komaf is. Zijn grootouders wonen in het Spaanse Chiclana de la Frontera.

Van der Vaart is voor Real Betis de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen, waarin de club dus weer op het hoogste niveau zal uitkomen in Spanje. De afgelopen jaargang eindigde het als eerste in de Segunda Division, met promotie als gevolg. In het verleden werd Betis één keer, in 1935, kampioen van Spanje. Tien jaar geleden wonnen de Verdiblancos uit Sevilla voor het laatst een hoofdprijs, de Copa del Rey.

Bron foto's: http://www.realbetisbalompie.es

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen