Coach vliegt eruit bij Red Bull ondanks dubbel

15 juni 2015, 22:08

Ondanks een uitermate succesvol seizoen, waarin de club zowel het landskampioenschap als de nationale beker won, wordt de samenwerking tussen Red Bull Salzburg en coach Adi Hütter voortijdig beëindigd. Zijn doorlopende contract is 'in onderling overleg' ontbonden, meldt de Oostenrijkse topclub.

Volgens Oostenrijkse media is het opmerkelijke besluit het gevolg van een verschil in inzicht tussen de club en de trainer over de toekomstplannen. De coach zou zich niet kunnen vinden in de plannen van sportdirecteuren Jochen Sauer en Christoph Freund. Het contract van Hütter in Salzburg liep tot de zomer van 2016.

Red Bull Salzburg is de laatste jaren superieur in Oostenrijk. Niet alleen dit jaar, maar ook in 2014 en 2012 legde het in eigen land beslag op de 'dubbel'. Europees kon de ploeg afgelopen seizoen geen potten breken, in de voorronde van de Champions League was het Zweedse Malmö FF te sterk. In de Europa League overleefde Red Bull de groepsfase, maar verloor het vervolgens in de tweede ronde van Villarreal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen