Schalke geeft toe: "Timing misschien wat ongelukkig"

15 juni 2015, 19:16

André Breitenreiter is maandag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van Schalke 04. De komst van de oefenmeester werd eind vorige week al bekendgemaakt, tot verbijstering van Marc Wilmots. De bondscoach van België was ook een kandidaat voor de vacature, maar had naar eigen zeggen met de club afgesproken dat er pas na de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales duidelijkheid zou komen. Schalke 04 brak deze belofte door uitgerekend vlak voor dat duel de komst van Breitenreiter te bevestigen.

Bij Sporza liet Wilmots afgelopen weekend weten pissig te zijn op Schalke 04. "Schalke heeft mij benaderd. Ik heb Schalke zelf nooit gevraagd om deze job. Daarom is dit zo'n slechte grap. Waarom komt Schalke nu met dit nieuws naar buiten? Schalke blijft de club van mijn hart, maar dit hebben ze op een bedenkelijke manier afgehandeld", bromde de bondscoach van België, die uiteindelijk ook nog eens verloor van Wales.

Tijdens de presentatie van Breitenreiter gaf de leiding van de Duitse club via manager Horst Heldt ook tekst en uitleg bij de situatie. "We hebben met verschillende mensen gesproken, ook Wilmots. Na een evaluatie bleek dat Markus Weinzierl en André Breitenreiter de twee topkandidaten waren", aldus Heldt. De manager van Schalke nam vrijdag contact op met Wilmots om te vertellen dat de keuze op Breitenreiter gevallen was. "Die timing was misschien wat ongelukkig, maar we wilden niet dat Marc het nieuws via de pers zou vernemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen