Room na bizarre avond: "Zoiets maak je nooit meer mee"

15 juni 2015, 17:11

Met Eloy Room onder de lat plaatste Curacao zich zondagavond (lokale tijd) voor de volgende ronde van de WK-kwalificatie. Dat gebeurde in een uiterst bizarre wedstrijd tegen Cuba, die in totaal vier uur duurde. De partij werd wegens noodweer lange tijd stilgelegd en werd uitgespeeld op een drijfnat veld.

Op de website van Voetbal International doet Room zijn verhaal: "Het was een gekkenhuis, zoiets maak je nooit meer mee. Eigenlijk is dit avontuur niet in woorden uit te drukken. Wat er gisteren allemaal gebeurde, pff, zo bizar", begint de 26-jarige doelman van Vitesse zijn relaas.

Opmerkelijk was vooral dat de wedstrijd, na het onweer, moest worden uitgespeeld op een veld dat eigenlijk onbespeelbaar geworden was. "De bondscoach van Cuba werd helemaal gek. Hij wilde al die tijd dat de wedstrijd zou worden gestaakt. Ze dachten een dag later meer kans te maken. De scheidsrechter wilde daar niets van weten." Vervolgens werd op de helft van Curaçao het water veel beter weggehaald dan op de helft van Cuba, waardoor het spel zich vooral voor de neus van Room afspeelde. "Er gebeurde zoveel, het was zo hectisch. Het veld was drama, totaal onbespeelbaar. We moesten verder, maar zij konden op het veld veel makkelijker aanvallen dan wij, waar alleen maar water lag. Gelukkig hielden we het vol", aldus de Vitessenaar.

Mede dankzij het goede keeperswerk van Room wist Curaçao in de bizarre tweede helft overeind te blijven. Het bleef 1-1 en dat was voor de ploeg van coach Patrick Kluivert precies genoeg om door te gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen