Terugblik: het seizoen 2014/2015 in de Serie A

16 juni 2015, 17:18

Bayern München, Chelsea, FC Barcelona en Juventus kroonden zich dit seizoen tot de kampioenen van de vier beste nationale competities van Europa. FCUpdate.nl blikt terug op het jaar in de Bundesliga, Premier League, Primera División en Serie A. Met in deel één: de Serie A.

De kampioen

Door de eerste Europese eindstrijd in twaalf jaar tijd reiken de indrukwekkende prestaties van Juventus ook weer tot in het buitenland. Het was, kortom, een prachtig seizoen voor de Turijnse topclub. Het geheim achter het succes zit hem puur in de kwaliteit van de selectie. Met iconen als Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini en Andrea Pirlo ligt er een magnifiek fundament, terwijl spelers als Paul Pogba, Arturo Vidal, Carlos Tevez en Alvaro Morata het verschil kunnen maken. Vooral de balans en de wilskracht in het team zijn indrukwekkend.

De verrassingen van het seizoen

De teleurstellingen van het seizoen

Ooit was Milaan een voetbalbolwerk waar veelvuldig nationale en internationale successen gevierd werden, maar nog nooit leek de roemruchte historie van Internazionale en AC Milan verder weg te zijn geweest dan nu het geval is. Het was een dramatisch seizoen voor de gevallen topclubs uit de modestad. Voor de eerste keer in zestig jaar (!) spelen beide Milanese grootmachten komend seizoen geen Europees voetbal, door een achtste (Inter) en een tiende (Milan) plaats op de ranglijst. Milaan is het decor van de Champions League-finale van 2016 en dat is meteen het enige Europese duel dat in San Siro wordt afgewerkt, het is bizar. Overigens heeft Inter nog een klein beetje hoop op een Europees ticket, aangezien Sampdoria een straf boven het hoofd hangt.

San Siro

San Siro

fans supporters

fans supporters

De topscorers

De feiten

Landskampioen: Juventus

Overige CL-deelnemers: AS Roma en Lazio Roma (voorronde)

Bekerwinnaar: Juventus

Europa League-deelnemers: Fiorentina, Napoli, Sampdoria (onder voorbehoud, krijgt wellicht nog straf. In dat geval gaat Inter de EL in)

Gedegradeerd: Cagliari, Cesena en Parma

Door: Koen Jans

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen