Groep E: Zwitsers laat naar belangrijke overwinning

Groep E: Zwitsers laat naar belangrijke overwinning

14 juni 2015 – Zwitserland heeft op de valreep een belangrijke slag geslagen in de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar in Frankrijk. Dankzij een laat doelpunt van Xherdan Shaqiri wonnen de Zwitsers met 1-2 bij Litouwen. De ploeg van bondscoach Vladimir Petkovic staat nu fier op plaats twee, met drie punten voorsprong op Slovenië. De nummer drie verloor eerder op de avond van Engeland (2-3).Het zag er lang naar uit dat Zwitserland tegen een teleurstellende en dure nederlaag aanliep in Litouwen. Na een niet al te aantrekkelijke eerste helft kwam het thuisspelende lang namelijk na ruim een uur spelen op voorsprong, door toedoen van Fedor Cernych (foto). Het duurde echter niet lang voordat Zwitserland orde op zaken stelde. Josip Drmic herstelde het evenwicht. Vlak voor tijd zorgde Internazionale-aanvaller Shaqiri ervoor dat de drie punten mee gingen naar Zwitserland.

Voor de Zwitsers was het zodoende een heerlijk avondje. Slovenië, de concurrent in de strijd om plek twee, verloor eerder op de avond namelijk met 2-3 van Engeland. Het gat tussen Zwitserland en Slovenië, die elkaar begin september zullen ontmoeten, is nu drie punten in het voordeel van de Zwitsers.

De eerste twee landen gaan rechtstreeks naar het EK. De nummer drie kan zich ook kwalificeren, maar vaart wel in een lastiger schuitje. De beste van de negen nummers drie (over alle groepen) is zeker van een ticket, de overige acht landen spelen in play-offs om de laatste vier startbewijzen. Voor Zwitserland en Slovenië is het dus zaak om bij de eerste twee te eindigen, om zo de play-offs te vermijden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 9 juli 2020

  2. woensdag 8 juli 2020