Groep G: Zweden stevig op plek twee na storm voor rust

14 juni 2015, 22:55

De nationale ploeg van Zweden heeft zichzelf zondagavond een uitstekende dienst bewezen in de strijd om een ticket voor het EK 2016 in Frankrijk. De Scandinaviërs, die achter Oostenrijk op de tweede plaats staan, hadden in eigen land geen kind aan Montenegro (3-1). Het elftal van bondscoach Erik Hamren staat nu vier punten los op Rusland, de nummer drie in Groep G.

De wedstrijd in de Zweedse Friends Arena begon nog tamelijk rustig, maar na 38 minuten spelen ging het helemaal los. Marcus Berg, oud-speler van FC Groningen en PSV, opende de score namens Zweden. Twee minuten later deed Zlatan Ibrahimovic ook een duit in het zakje. Alsof dat nog niet genoeg was, tekende de grote vedette van de Zweedse ploeg op slag van rust ook nog eens de 3-0 aan. Er vielen dus drie doelpunten in slechts zeven minuten.

Na rust ging de Zweedse storm liggen. De wedstrijd was gespeeld en daardoor geloofde de ploeg uit Scandinavië het wel. Dat zorgde ervoor dat Dejan Damjanovic de eer kon redden namens de Montengrijnen. Hij benutte een strafschop en tekende voor de 3-1 eindstand.

Zweden maakt optimaal gebruik van de nederlaag van Rusland tegen groepsleider Oostenrijk. Dankzij een treffer van Marc Janko (ex-FC Twente) won de koploper eerder op de avond met 0-1 op Russische bodem.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen