Groep G: Rusland krijgt ferme dreun van Oostenrijk

14 juni 2015, 20:01   Bijgewerkt: 14 juni 2015, 21:58

Het wordt voor Rusland nog een hels karwei om plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk te realiseren. De Russen gingen in eigen land met 0-1 ten onder tegen Oostenrijk, de leider in Groep G, en deden zodoende zeer slechte zaken in de strijd om directe plaatsing voor het EK. Nummer twee Zweden kan later op de avond profiteren, als het tegen Montenegro speelt.

Dankzij een 0-3 overwinning in Montenegro was Rusland, na een zeer stroeve periode, weer enigszins terug in Groep G. De Russen stonden weer in de schaduw van Zweden en konden bij een zege op Oostenrijk de tweede plaats in ieder geval tijdelijk overnemen. Bij winst zou de geplaagde bondscoach Fabio Capello weer wat meer adem hebben, bij een verlies zou zijn hoofd op het hakblok komen te liggen. Dat laatste is dus het geval.

Door de peperdure nederlaag staat Rusland na zes speelronden op het teleurstellende aantal van acht punten. Zweden heeft één punt meer en kan daar tegen de Montenegrijnen een marge van vier van maken. Oostenrijk staat inmiddels al acht punten los van Rusland, dat wel goede papieren heeft om derde te worden.

Marc Janko, oud-spits van FC Twente, maakte in Rusland het verschil namens Oostenrijk. Hij zorgde met een fraaie omhaal voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen