Groep E: Engeland houdt perfecte status intact

14 juni 2015, 19:53   Bijgewerkt: 14 juni 2015, 20:19

De nationale ploeg van Engeland blijft ongenaakbaar in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk. De formatie van bondscoach Roy Hodgson zegevierde zondag met 2-3 bij Slovenië en staat daardoor na zes wedstrijden op de maximale achttien punten in Groep E. De Slovenen lieten het na om Zwitserland te passeren, de Zwitsers kunnen later op de avond in Litouwen zelfs een voorsprong van drie punten creëren.

Al meerdere eindtoernooien op rij stelde Engeland teleur, waardoor de druk op het nationale team steeds groter wordt. Het voetbalgekke land hunkert daarom naar goede prestaties op het EK 2016. In aanloop naar dit toernooi lijken The Three Lions aardig op dreef te zijn. Na Zwitserland (0-2), San Marino (5-0), Estland (0-1), Slovenië (3-1) en Litouwen (4-0) werd Slovenië nogmaals aan de zegekar gebonden door de Engelsen, die zodoende nog altijd perfect zijn.

Engeland was duidelijk de betere partij in Ljubljana en het was dan ook verdiend dat de drie punten mee gingen naar het land uit het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat het voetballend vrij gemakkelijk ging, had de ploeg van Hodgson het overigens wel lastig tegen de Slovenen. Nadat Raheem Sterling meerdere kansen om zeep had geholpen kwam het thuisland namelijk op een 1-0 voorsprong. De oude vos Milivoje Novakovic (36) werd diep gestuurd en schoof de bal keurig langs doelman Joe Hart. Hij is nu de tweede speler die meer dan dertig doelpunten gemaakt heeft voor Slovenië, na Zlatko Zahovic (35).

De treffer van Wilshere voelde als een bevrijding voor Engeland, maar de onverwachte 2-2 van Nejc Pecnik, die met een fraaie kopbal trefzeker was, leek het feestje te verpesten. In de 86ste minuut stond Rooney echter alsnog op. De kansenmissende aanvoerder van Engeland kreeg de bal met een gelukje mee en stuurde de Sloveense goalie naar de verkeerde hoek. Met zijn 48ste interlanddoelpunt zorgde de aanvaller van Manchester United ervoor dat zijn land perfect is gebleven in de kwalificaties voor het EK.

Estland won dankzij twee treffers van Sergei Zenjov met 2-0 van San Marino en is nummer drie Slovenië nu tot op drie punten genaderd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen