Groep F: weer blamage Griekenland, topper onbeslist

13 juni 2015, 20:42   Bijgewerkt: 13 juni 2015, 23:27

Faeroër Eilanden is een kleine speler in het mondiale voetbal, maar Griekenland heeft er grootse moeite mee. De voormalig Europees kampioen ging zaterdag voor de tweede keer in deze EK-kwalificatiecyclus onderuit tegen de eilandengroep. In Tórsvøllur werd het 2-1 voor het thuisland, in november vorig jaar was het in Piraeus al 0-1 geworden voor de noorderlingen.

Het verlies voor eigen publiek in november leidde tot het ontslag van bondscoach Claudio Ranieri, maar met Sergio Markarián aan het roer gaat het niet veel beter. De Uruguayaan debuteerde eind maart met een 0-0 gelijkspel bij Hongarije, op bezoek bij Faeroër ging het helemaal verkeerd. Hallur Hansson zette het thuisland in de 32ste minuut op 1-0, Brandur Olsen zorgde twintig minuten voor tijd voor grote vreugde op de tribune met de 2-0. Sokratis Papastathopoulos bracht in de 84ste minuut de spanning terug, maar verder kwamen de Grieken niet.

De topper in groep F van de kwalificatie voor Euro 2016 in Frankrijk tussen koploper Roemenië en nummer twee Noord-Ierland in Belfast leverde geen doelpunten op (0-0). Hongarije boekte eerder op de avond een belangrijke 0-1 zege op Finland en blijft daardoor in de race voor een EK-ticket. Ondanks een overwicht van de bezoekers leek het duel in Helsinki in een 0-0 gelijkspel te gaan eindigen. In de 82ste minuut sloeg Zoltan Stieber echter toe en bezorgde de Hongaren daarmee drie punten. Bij de Finnen stond Ajacied Niklas Moisander in de basis, VVV-keeper Niki Mäenpää en Thomas Lam van PEC Zwolle bleven op de bank.

Roemenië behoudt door de remise in Noord-Ierland de koppositie in de groep, met veertien punten uit zes duels. Dat is er één meer dan de Noord-Ieren. Hongarije staat met elf punten op de derde plaats. Griekenland-beul Faeroër Eilanden is met zes punten de verrassende nummer vier, voor Finland (vier) en het teleurstellende Griekenland (twee). De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, de nummer drie is in elk geval verzekerd van de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen