Frankrijk
0 – 0
Nederland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Utrecht baalt van 'onnavolgbare uitspraak' van FIFA

Utrecht baalt van 'onnavolgbare uitspraak' van FIFA

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

12 juni 2015 – De zaak rond de transfer van Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur lijkt een ellendige afloop te krijgen voor FC Utrecht. De Domstedelingen kreeg niet het doorverkoopbedrag waar ze naar eigen zeggen recht op hadden en tekenden daarom een beroep aan bij de FIFA, maar de mondiale voetbalbond heeft de club donderdag ongelijk gegeven. "Een onnavolgbare uitspraak", vindt directeur Wilco van Schaik.

Een slimmigheidje van Swansea, dat verdediger Ben Davies en middenvelder Gylfi Sigurdsson in de zomer van 2014 in de deal rond Vorm betrok, zorgde ervoor dat Utrecht niet de kassa hoorde rinkelen. En dat terwijl de Nederlandse club een doorverkooppercentage van dertig procent bedongen had in de uitgaande transfer van Vorm naar Swansea. "Ik ben bijzonder teleurgesteld", bromt Van Schaik op de clubwebsite.

"De precieze argumenten voor het besluit moeten we nog binnenkrijgen, maar nu al staat vast dat Swansea kennelijk kan wegkomen met ondoorzichtig gemanoeuvreer", stelt de Utrecht-directeur. "Alsof Swansea met gesloten beurzen afstand zou hebben gedaan van een topkeeper als Vorm? En zo kunnen wij fluiten naar het afgesproken deel van het geld dat bij een doorverkoop aan FC Utrecht toekomt", aldus de ontgoochelde Van Schaik.

"Ik vind dit niet alleen unfair en onjuist, maar het betekent ook dat het hele systeem van doorverkooppercentages op de tocht komt te staan. Verzin een list en je bent er wat de FIFA betreft kennelijk vanaf. Hoogst onbevredigend en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Als dit wordt geaccepteerd, kunnen clubs in de toekomst topspelers voor nul euro transfereren en dan bij wijze van spreken de koffiejuffrouw er voor zes miljoen euro bijdoen. Daarmee kan je zulke doorverkoopclausules omzeilen", raast Van Schaik verder.

Utrecht kan nog naar het internationale sporttribunaal CAS stappen, maar dat is een vrij prijzige procedure. "In overleg met onze Nederlandse en Engelse advocaten laat ik nu nagaan wat onze vervolgstappen kunnen zijn. Dit is een zaak in het belang van FC Utrecht, maar zeker ook in het belang van alle andere Nederlandse clubs in die met doorverkooppercentages werken", besluit Van Schaik.

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd